Experienta profesionala este principalul criteriu in luarea celor mai bune decizii.

Istoric Finco

Istoric Image
Sprijinim afacerile

Cum am inceput

Povestea a inceput in anii 1991 – 1992 cand eram la liceu. Sambata si duminica il ajutam pe tatal meu, Director Economic la Gospodaria de Partid de la Boldesti-Scaeni, intocmind si centralizand datele din facturi si bonuri fiscale pe imensele documente cumulative.

Asa se tinea contabilitatea atunci. Efortul depus pentru a ajunge la o balanta de verificare era foarte mare iar posibilitatea de a gresi, la fel de mare. Putini contabili tineri din ziua de astazi au invatat contabilitatea asa cum a fost ea gandita de inaintasii nostri, care nu aveau la dispozitie mijloace moderne de calcul.

In 1992 – 1993 am achizitionat primul calculator, produs in Romania – HC. M-am jucat pe calculator ca toti copiii dar am fost mai interesat sa cunosc modul in care functioneaza calculatorul si sa aflu cum face lucrurile pe care le face. Asa am ajuns la programare.

In 1994-1995 am imbunatatit un program de contabilitate pe care tatal meu il folosea, facandu-l sa functioneze dupa cele mai exigente standarde, ajungand in acest fel sa cunosc conceptele de baza ale contabilitatii, documentele si registrele contabile, sistemul conturilor etc.

Am terminat liceul si am facut Facultatea de Relatii Internationale (ASE) la Bucuresti. In timpul facultatii am continuat sa lucrez in domeniul contabilitatii pentru tatal meu, dezvoltandu-mi pas cu pas competentele. Perfectionist de mic, contabilitatea a aparut ca o continuare fireasca a pasiunilor mele.

Dupa terminarea facultatii (1996) am apucat drumul anevoios al antreprenoriatului. Am avut o serie de experiente mai mult sau mai putin reusite in lumea afacerilor (Echipamente Tipografice, Piata de Capital: FOREX, indici, actiuni si, nu in ultimul rand IT) din care am invatat foarte mult.

In 2011 am luat decizia de a continua ceea ce am inceput in liceu – contabilitatea – si a ma dedica profesiei. M-am inscris la CECCAR, am urmat stagiul de 3 ani iar in 2014 am fost inscris in Tabloul Corpului si am dobandit viza de exercitare a profesiei ca Expert Contabil.

Compania Finco Partners a fost infiintata in 2019 pentru a construi mai departe, pentru a invata si a transmite unor tineri macar o parte din experienta acumulata, si pentru a oferi societatilor comerciale din Romania servicii de contabilitate la cel mai inalt nivel.

Iti multumesc ca ai cititi pana aici!

TL;DR

Am invatat contabilitatea din timpul liceului, lucrand cu formule contabile pe documente cumulative. M-am perfectionat in ultimii 20 de ani in contabilitate, fiscalitate si legislatie, infiintand in 2019 Finco Partners S.R.L. – societate de Expertiza Contabila pentru a oferi oamenilor de afaceri un partener de incredere ce ii sprijina si este alaturi de ei in administrarea afacerii.

Iti doresc mult succes in activitatea pe care o desfasori!

Mihai Lupu,
Expert Contabil

Cauti un expert contabil?

Ai o problema urgenta care necesita consultanta de specialitate?
Iti oferim consultanta gratuita timp de 30 de minute.
Fa o programare acum!

Cu ce te putem ajuta?

Hai sa ne cunoastem! Care este numele tau?

Care este adresa ta de email?

La ce numar de telefon te putem contacta?

Care este codul fiscal al societatii pe care o reprezinti?

Spune-ne in cateva cuvinte cu ce te putem ajuta:

Scroll to Top